Articole din 2019

Montarea unei hote pentru evacuarea fumului din Tinda Bisericii

Montarea unei hote pentru evacuarea fumului din Tinda Bisericii

Montarea unei hote pentru evacuarea fumului din Tinda Bisericii 

„Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca să vadă faptele voas­tre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din Ceruri!” (Matei 5, 16).

     Unul dintre primele lucruri pe care un creștin ortodox le face când intră într-o biserică este aprinderea de lumânări, însoțită de un moment de rugăciune. Lumânările se mai dau ca ofrandă la altar însoţind pomelnicele, la slujba parastasului când se împart preoţilor şi credincioşilor. Lumânarea este deopotrivă simbol și jertfă.

     Despre simbolistica lumânării, Părintele Constantin Coman spune: "Dumnezeu este lumina în cel care aprinde o lumânare, iar cel care aprinde o lumânare se arată iubitor de lumină, adică de Dumnezeu". Cea de-a doua semnificație a lumânărilor este aceea de jertfă, venită de astă dată din partea creștinilor. Lumânarea este ofrandă pentru Dumnezeu oferită de credincioși ca semn de dăruire a sufletului lor către Dumnezeu. Lumânarea simbolizează jertfa de sine, transfigurarea totală a omului în lumină. Acestea înalță mintea omului la trecerea celor vremelnice, la curăția celor viitoare, la lumina lui Hristos și la darurile ce trebuiesc întoarse Dăruitorului.

     Aprinzând o lumânare în biserică, credinciosul se roagă lui Dumnezeu, îi mulţumeşte pentru marea Lui bunătate şi ocrotire şi dă expresie credinţei lui în Dumnezeu.

     Pentru a înlătura fumul și pentru protejarea picturii din Tinda Bisericii noastre am montat acest dispozitiv de evacuare.

 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg


 929,    17  Iun  2020 ,   Arhiva 2019

Lasă un comentariu